Trailblazers

What is a Trailblazer?

Our Trailblazers are a team of Tailwind loving athletes from around the world who help us spread the word of Tailwind Nutrition through stories, posts and racing. 

Our UK team were selected earlier this year from over 100 applications, and are now out there sharing their stories, achieving their goals and raising awareness about Tailwind in their local communities and online.

We're now expanding our presence in mainland Europe with the help of a growing Trailblazer team which we would like you to meet!

Next Up: Germany!

We would love to share the Tailwind love with our very talented German Tailwind community. If you are feeling inspired and want to help represent Tailwind at events this year, and help introduce new people to our endurance fuel, why not apply to be a 2020 Trailblazer?

Tell us all about your past and planned adventures, and you may just be the newest member of our team.

 

 Belgium & The Netherlands

 lionell-jansen.jpg  margot-thuy.jpg  marijke-van-der-hamer.jpg  renee-cardinals.jpg
cindy-coolen-1.jpg eric-engelen-1.jpg

fia-van-der-lee-1.jpeg

jasperfrederikjoostens-1.jpg

 Cindy Coolen

Hey, mijn naam is Cindy Coolen, op socialmedia ook wel bekend onder de naam Ultra_cindy, 44 jaar jong en een gepassioneerd ultra(trail)loopster. Met tot op heden voor mij persoonlijk, twee hele mooie hoogtepunten “The Great Escape” en “De Bello Gallico” beiden 100 mile races die ik heb weten te finishen in 2019.

 Eric Engelen

Ik heb altijd al een passie gehad voor outdoor-sporten en deed circa 25j aan competitie-mountainbike waar ik vooral een voorkeur had voor de lange afstandsraces in binnen-en buitenland. Daarnaast beoefende ik parachutespringen, bergwandelen en speleologie.

 

 Fia van der Lee

Ik ben altijd avontuurlijk geweest: boulderen, trailrunnen, bergen beklimmen, kamperen... zolang het maar buiten is! Vier jaar geleden ben ik begonnen met trailrunnen in Boulder, Colorado. De combinatie van hoogtemeters en mooie natuur is goud! 

 

 Jasper-Frederik Joostens

Dankzij mijn sportieve en avontuurlijke ouders ben ik sinds 5 jaar geleden in het trailwereldje terechtgekomen. Als militair heb ik de ideale omstandigheden om dagelijks op het werk te kunnen trainen. Dankzij Tailwind gaan de trainingen en wedstrijden vlotter, ze geven me langer energie en dit zonder buikkrampen! 

Lionell Jansen

Ik ben Lionell Jansen, 43 jaar, geboren in Nederland maar woon in Antwerpen. Jarenlang heb ik me op de racefiets en mountainbike door het landschap bewogen. Sinds mid 2017 begonnen met hardlopen waarbij het doel van een halve marathon al snel plaats maakte voor het lopen van (ultra) trails door de invloed van twee prettig gestoorde collega's. 

Margot Thuy

Of dat nou te voet of op de fiets is, in de bergen, bos of polder, dat maakt niet uit. In sport wil ik mijn grenzen opzoeken, zowel mentaal als fysiek. Ondertussen is dit een soort van uit de hand gelopen hobby geworden: lange afstanden lopen is mijn grootste passie. Lekker over de paden struinen, verdwalen, buitenlucht inademen, genieten. 

Marijke van den Hamer 

Ik ben Marijke, op sociale media beter bekend als Heart Runner Girl.

Ik loop sinds 2014 hard en ik loop wedstrijden in binnen- en buitenland. Mijn favoriete afstand is de marathon, maar ik loop ook vaak kortere afstanden. In 2017 liep ik de marathon van Berlijn, in 2018 Parijs en New York en in 2019 Chicago. 

Renée Cardinals

Na al enige tijd wegatletiek beoefend te hebben (recreatief), ontdekte ik zo’n 4 jaar geleden het trailrunnen in Nederland en België. Sindsdien heeft het een vogelvlucht genomen en ging ik van de Ardennen, naar de Vogezen, naar de Alpen en Dolemieten om daar ook het skyrunnen te ontdekken. Des te meer hoogtemeters, des te meer ik me vermaakte.

 sander-van-steenis.jpg  tim-peeters.jpg  tony-roose.png  wesley-peeters.jpg

Sander van Steenis

Mijn naam is Sander en ik loop en fiets. Ik begon weer te lopen in 2008, eerst kortere afstanden, maar altijd met de mentaliteit om gewoon buiten te zijn en de vrijheid te voelen.  Ik probeer zo veel als ik kan om te genieten van het strand of bossen waar ik dicht bij woon. 

 

 Tim Peeters

Tailwind heeft me o.a. door de heetste Stockholm Marathon ooit geloodst, door de Eiger Ultra trail en vorig jaar nog gebruikte ik het op de 6-daagse Breck Epic mountainbike wedstrijd in Colorado. Ook op grote hoogte - waar ik vaak last heb om te eten - doet Tailwind gewoon wat het belooft: energie leveren, de hele dag door!

 Tony Roose

I have been exercising since childhood. For example, I basketted for many years, I did high jump and some sports even became more than a hobby. In addition to athletics trainer, snowboard teacher, swimming teacher and rescuer, I was able to do my job in my own fitness Living Fit studio. Two nights a week I am on the padel court as a trainer.

 Wesley Peeters

Ik heb heel men leven lang voetbal gespeeld en sinds dat mijn moeder gestorven is ben ik begonnen met lopen om mijn gedachten te verzetten. Een jaar later heb ik de Marathon Des Sables gelopen en zijn de loopmicrobe nooit weggegaan! Ze zijn zelfs meer dan ooit aanwezig. Ik heb op die 3 jaar al meer dan 20 marathons en ultra’s gelopen. 

 jurgendeclerq-1.jpg  kristof-de-cauter.jpg  rene-kuijs.jpg  rutger.jpeg

Jurgen de Clerq 

In mijn jeugd was ik wielrenner/veldrijder. Later legde ik me meer toe op het mountainbiken en dan vooral de marathon afstanden. Aan lopen dacht ik eigenlijk nooit tot in 2016.Toen kreeg ik het geweldige idee me in te schrijven voor de befaamde duathlon: De hel van Kasterlee. In 2017 ging ik dit dan ook proberen en ik was meteen verkocht.

Kristof de Cauter

Hallo, ik ben Kristof De Cauter  35 lentes jong en al heel mijn leven woonachtig te Haacht.
In 2016 ben ik getrouwd met Kaatje en ondertussen ben ik al 3 jaar trotse papa van Kato. Ondertussen staat de teller op 4 marathons, waarvan de marathon in Aveiro (Portugal) voor mij de speciaalste was,  want die liep ik uit in 3u45 met Kato in de kinderwagen.

 Rene Kuijs

Sinds 2014 ben ik steeds fanatieker gaan hard- en traillopen. Enkele avonturen om niet snel te vergeten zijn de Great Lakeland 3 Days (UK), Ring ‘o Fire (Wales) en de West Highland Way Challenge Race (Schotland). Naast de heuvels in Limburg ben ik ook regelmatig aan de start van wedstrijden in de Belgische Ardennen te vinden.

 Rutger Bruinink

Het jaar 2020 staat bij mij in het teken van de uitdagingen, de langere afstanden. Met andere woorden de ultra`s. Hoofddoel is The Great Escape in september en de Indian Summer Trail in oktober. Verder veel evenementen lopen in de Benelux en een fantastische trip naar Ierland.

 

 

 

 Italy and France

cavallo-giuliano-1.jpg elisabetta-negra.jpg ryan-hogben.jpg

Cavallo Giuliano

Tanti podi in questi 11 anni ma 

il terzo posto alla CCC 2016

non potrò dimenticarlo, come

anche la vittoria del Tor Dret 

2019. La mia vita con gli

impegni lavorativi/familiari è

come un puzzle tutto ad

incastro e con orari strani

cerco di essere costant

allenandomi quasi tutti i

giorni, non nego di essere

testone. Corro perché dopo

la famiglia lo sport per me è

tutto.

Negra Elisabetta

Elisabetta Negra, 30 anni, è

la prima donna valdostana a

oltrepassare il traguardo del 

Tor des Géants 2016. Per lei

il 10° posto nella classifica

femminile (lo stesso di due

anni fa) e, per rimanere

nella cifra tonda, il 70° in

assoluto. Nel 2019 Elisabetta

conquista un favoloso 4°

posto nella classifica generale

femminile al Tor des Géants,

prima delle valdostane.

Ryan Hogben

Ryan is the brains behind

all things social media at

Tailwind UK.  He is responsible

for the daily content that hits

your screens and keeps us all

entertained. Ryan can 

usually be found tweeting and

posting while running the

mountain trails of his 

home town, Chamonix with

his wife Em and their Beagle,

Bernard.